Aula Z Tecnologia 4t ESO

altres instal·lacions en vivendes

Els habitatges poden disposar, a més, d'altres instal·lacions, com ràdio i televisió, telefonia i Internet, porters automàtics, sistemes de seguretat, domòtica, etc .. Aquestes instal·lacions encara que no són tan importants com les tractades de forma individual, proporcionen confort i benestar als seus usuaris.

RÀDIO I TELEVISIÓ

Les instal·lacions més habituals en els edificis contenen quatre elements que són:

Instal·lacions habituals de ràdio i televisió

Elements de captació:

Com antenes ordinàries o parabòliques. Se solen situar en la part superior de l'edifici. Actualment hi ha una altra entrada de senyal de televisió que és el cable. Hi ha d'haver aquesta infraestructura a la població. Els edificis moderns ja estan preparats per aquest servei amb canalitzacions independents. A aquesta instal·lació se la denomina ICT: Infraestructura Comuna de Telecomunicacions.

Amplificadors i filtres de senyal:

Quan la senyal és captada mitjançant antenes, és habitual una amplificació prèvia del senyal i un filtrat per atenuar les interferències.

Intal·lació individual:

Són les que acaben en preses situades en una o diverses estances. Cada habitatge sol disposar d'una caixa de registre des d'on comença aquesta instal·lació individual. 
Aula Z                            CONTACTA:  Mario Domenech i Conxita Sabartrés  Licencia de Creative Commons
Valid CSSValid html 4.01Valid WAI 1.0 AAA