Aula Z Tecnologia 3r ESO

omplir amb ratllats diverses superfícies


Ratllat d'una figura irregular¤ Dibuixa la figura següent:

Font: xtec.catPer poder omplir la figura amb un ratllat cal transformar el conjunt de línies que formen la figura en un polígon irregular. Això es pot fer amb l'eina Trim Join (Unir) Font: xtec.cat del grup de botons Retallar.

¤ Selecciona l'eina Trim Join i fes clic a dues línies adjacents. Ara, si deixes anar l'eina i les selecciones, comprovaràs que formen una sola línia (Polilínia).

¤  Per unir un conjunt tancat de línies selecciona Trim Join, prem Ctrl i, simultàniament, fes clic amb el ratolí a una de les línies. Veuràs com totes les línies de la figura queden unides formant un polígon.

¤ Ara només l'has de seleccionar i activar l'opció Hatch.

¤ Desa el dibuix amb el nom P45a.skf


Ratllat d'una part d'una figura¤ Dibuixa la figura següent:

Font: xtec.catD'aquesta figura cal ratllar les zones 1 i 2.

¤ Per poder fer el ratllat de la zona 1, en primer lloc cal unir les línies que l'envolten i transformar-les en un polígon. Abans utilitzeu l'eina Trim Divide (Dividir)Font: xtec.cat  per tallar les línies de dalt i de baix de la zona de manera que quedi l'espai delimitat per quatre línies que no sobresurtin (no s'ha d'esborrar cap línia, només partir-les en dos trossos). A continuació, mitjançant l'eina Trim Join, converteix la zona en un polígon i aplica-hi el ratllat.

Font: xtec.cat¤ Repeteix el procés amb la zona 2. Parteix primer les línies que sobresurten de la zona, després uneix totes les que la delimiten i finalment aplica el ratllat.

¤ Desa el dibuix amb el nom P45b.skf


 
Aula Z                            CONTACTA:  Miguel Bosch i Conxita Sabartrés  Licencia de Creative Commons
Valid CSSValid html 4.01Valid WAI 1.0 AAA