crear taules


L'OpenOffice.org Writer incorpora una eina de creació de taulesFont: xtec.catque permet crear taules amb tot tipus d'alineacions possibles de ce·•les tot activant la barra d'eines Taula. Font: xtec.cat

Per crear una taula, disposes de dues opcions:

  1. Font: xtec.catFer clic a la icona de creació d'una taula Font: xtec.catT'apareixerà un quadre de diàleg que et permetrà aplicar-li format en els aspectes següents: nom de la taula; mida (en columnes i files); determinar siFont: xtec.cat la taula tindrà una capçalera i, en cas afirmatiu, si aquesta s'ha de repetir i de quantes files consta; si la taula es pot trencar (entre dues pàgines) i si ha de tenir o no línies a la vora de les cel·les. Per últim, el mateix quadre de diàleg també et permetrà aplicar a la nova taula un formatat automàtic segons uns models predeterminats.
  2. Fer clic a la mateixa icona de creació d'una taulaFont: xtec.cati, sense deixar de prémer el botó esquerre del ratolí, mantenir-lo damunt la mateixa icona. Es despenjarà una graella en la qual podràs seleccionar el nombre de files i columnes que vols que tingui la taula.

Abans o després de la creació de la taula, es pot canviar l'estil de la línia, el gruix i el color. Si el canvi es fa abans, afecta tota la taula per igual, mentre que si el canvi es fa una vegada ja creada, afectarà l'àrea seleccionada. Les cel·les poden canviar el color de fons, només cal situar-hi el cursor i escollir el color. També es poden connectar i separar (tot clicant sobre les icones corresponents de la barra d'eines). El botó contextual del ratolí (botó dret) ofereix una sèrie d'opcions en funció del tipus de selecció existent.

¤ Representa en forma de taula el següent esquema de classificació de les empreses. Empreses

Grandària:

Artesanals
Petites
Mitjanes
Grans

Sectors econòmics:

Primari:
Agropecuàries
Extractives
Secundari:
I. Transformadores
Constructores
P. Energia
Terciari:
Comercials
Financeres
Asseguradores
De transports

Naturalesa jurídica:

Privades:
Individuals
Socials:
Col·lectives
Comandaries
R. Limitada
S. Anònimes
Públiques


¤ Crea un document en blanc.


¤   Demana Taula | Insereix | Taula… (o clica la iconaFont: xtec.catde creació d'una taula). Estableix Columnes:5, Files: 20 i prem el botó D'acord.


¤   Si no apareix de forma automàtica la barra d'eines Taula, crida-la mitjançant Visualitza | Barra d'eines | Taula.

¤   Selecciona els blocs de cel·les amb el ratolí, i uneix-les amb l'eina Fusiona les cel·lesFont: xtec.catfins que l'aspecte s'assembli al de la imatge:


Font: xtec.cat 


¤   Entra els textos proposats i centra'ls en vertical amb l'ajut de l'einaFont: xtec.cat

¤ Desa el document amb el nom empreses.odtAula ZCreative Commons Reconocimiento-No comercial-Compartir bajo la misma licencia 3.0 España License
Miguel Bosch Burgos i Conxita Sabartrés Sala
Valid CSSValid html 4.01Valid WAI 1.0 AAA

Desde enero de 2010:Contador de visitas Free counter and web stats