Aula Z Tecnologia

experiència 17: el detector d'aigua


Experiencia 17 

El circuit utilitzat és el mateix que el de l'experiència 16. S'utilitza el "super sentinella" com a mitjà de control.

En lloc de sensor òptic s'utilitzaran dos simples fils amb un extrem sense aïllament, un anant al born (1) i l'altre al born (2). Si s'observa el circuit en acció, quan grinyola és perquè el corrent no circula entre els borns (1) i (2). Si es connecten els dos cables, el so desapareix. Submergeix ara els dos extrems dels fils en un got ple d'aigua o en un test regat recentment. Procura que els extrems del fil no estiguin a prop un de l'altre, però que no es toquin. L'aigua condueix el corrent i fa que el "super sentinella" no grinyoli. Però si baixa el nivell d'aigua o s'acaba, el "super sentinella" envia un senyal d'alarma.

Perquè això funcioni de forma inversa i enviï un senyal d'alarma quan augmenti el nivell d'aigua és encara més simple. Només es necessita el "super sentinella".

Posa el fil d'entrada i el del (+) un al costat de l'altre i detectarà fins i tot quan plou o al soterrani, avisarà si hi ha inundació.

L'esquema teòric mostra com es pot connectar el muntatge de la barrera lluminosa o un altre muntatge amb el "super sentinella". Es pot per exemple, obrir una porta, comptar objectes, assegurar passos i màquines com ara premses i guillotines.

El mateix muntatge serveix per a l'enllumenat nocturn que amb l'arribada de la llum del dia s'apaga.


 
Aula Z                            CONTACTA:  Conxita Sabartrés  Licencia de Creative Commons
Valid CSSValid html 4.01Valid WAI 1.0 AAA