Aula Z Tecnologia-Informàtica

programes, aplicacions i apps

Definició

Un programa és un conjunt d'instruccions que, una vegada executades, permeten realitzar diferents tasques en l'ordinador. També es diuen aplicacions o paquets i en els sistemes per a mòbil apps.


Instal·lació de programes en Windows

Si el programa s'instal·la des d'un CD o DVD generalment la instal·lació s'inicia automàticament en inserir-lo.

Si es baixa d'Internet s'instal·la fent clic en l'arxiu que generalment porta l'extensió .exe.

Els programes solen comptar amb un assistent d'instal·lació que ens va indicant els passos que va seguint i permet personalitzar les opcions d'instal·lació.

Per desinstal·lar un programa s'ha d'accedir a Panell de Control i triar dins de la categoria Programes, l'opció Desinstal·lar un programa.


Programens portables

Són programes que no necessiten ser instal·lats per poder utilitzar-los. Per tant es poden portar en una memòria USB i treballar amb ells en qualsevol ordinador.

Com a exemple anem a treballar amb la suite portableapps que té opció de baixar molts programes de programari lliure i una interfície per gestionar-los així com el pendrive.

  1. Per baixar la suite accedim a la pàgina:  http://portableapps.com/
  2. Fem clic en el botó Descàrregues
  3. SourgeforceFem de nou clic en l'opció de baixar la versió que nosaltres vulguem i s'obre la pàgina de sourgeforce des d'on descarreguem l'aplicació.
  4. Una vegada descarregat l'arxiu executable ho instal·lem on desitgem. Si volem podem seleccionar d'una llista les aplicacions que desitgem incloure en el nostre portableapps o sinó fer-ho després.
  5. L'aspecte és el que veus a la dreta.
  6. Per incloure una aplicació la busquem en la mateixa web en l'opció Get Apps.
  7. Fem clic sobre el programa que desitgem per baixar-ho i posteriorment ho instal·lem dinsde la carpeta PortableApps. Una vegada instal·lat el programa apareix en la interfície de portableapps.
  8. DescàrregaPer llevar un programa simplement eliminem la carpeta corresponent de la mateixa carpeta PortableApps.
 
Aula Z                            CONTACTA:  Mario Domenech i Conxita Sabartrés  Licencia de Creative Commons
Valid CSSValid html 4.01Valid WAI 1.0 AAA